
Szybki obiad z Przyprawy Świata Gdynia. Zupa krem z dyni, szczodrze doprawiona curry, oraz papryka a la gołąbki. Faszerowana papryka, to gołąbki dla leniwych: farsz gołąbkowy wzbogacamy prażoną cebulką oraz mieszanką Pomidory z bazylią i czosnkiem. Paprykom odcinamy czapeczki, drążymy wnętrza i wypełniamy ryżem z mięsem. Kawałek folii aluminiowej skrapiamy oliwą z oliwek, stawiamy paprykę, przykrywamy czapeczką, szczelnie zawijamy i wstawiamy do pieca. W tym czasie szykujemy zupę. Pokrojoną w kawałki dynię gotujemy w minimalnej ilości delikatnie osolonej wody, pod koniec gotowania wrzucamy kilka ząbków czosnku i miksujemy z kroplą oliwy z oliwek. Kiedy zupa nabierze konsystencji kremu, doprawiamy curry i solą do smaku. Kończymy zupę, papryczki za kilka minut dojdą i siadamy do stołu. Smacznego.