Kiedy nawiązałam współpracę z Przyprawy Świata Gdynia, mogłam wybrać sobie dowolne przyprawy. Postawiłam głównie na nowości, z którymi nigdy wcześniej nie miałam do czynienia i nie żałuję. W tej potrawie użyłam czubrycy zielonej, bałkańskiej przyprawy o intensywnym, ale nie męczącym ziołowym aromacie. Nadała pulpetom wyjątkowego smaku.
500g mięsa mielonego
1 jajko
bułka tarta
1/3 kostki sera feta
1. Mięso mielone mieszamy z jajkiem, bułką tartą i czubrycą.
2. Ser feta kroimy na kawałki wielkości orzecha ziemnego.
3. Mięso mielone formujemy w kulki wielkości orzecha włoskiego, w środku umieszczając po kawałku sera.
4. Wykładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
5. Pieczemy w temperaturze 200 stopni, przez około 15 minut.