Przepisy klientów

Makaron w śmietanie z soją, papryką oraz kukurydzą od pani Ewy 0
Makaron w śmietanie z soją, papryką oraz kukurydzą od pani Ewy

Żeby zjeść smacznie nie trzeba koniecznie poświęcać sporo czasu, by przygotować ‚coś’ smacznego. Kolejny post to danie bez dodatku mięsa oraz receptura własna. Makaron połączyłam z świeżymi paprykami, kukurydzą oraz wcześniej ugotowanymi kotletami sojowymi. Wszystkie składniki wymieszaliśmy m.in. ze śmietaną. Do przygotowania posiłku użyłam po raz kolejny niezawodnej przyprawy Pomidory z bazylią i czosnkiem.

 

Składniki:

  • 400g makaronu penne
  • 100g wiórek sera żółtego
  • 300g śmietany 12%
  • 6 ugotowanych w bulionie kotletów sojowych
  • 0,5 papryki świeżej czerwonej
  • 0,5 papryki świeżej zielonej
  • 0,5 strączka papryki świeżej chili
  • 0,5 puszki kukurydzy
  • 4 ząbki czosnku
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa Pomidory z bazylią i czosnkiem

Wykonanie:

  1. Makaron gotujemy wcześniej zgodnie z instrukcją zamieszczoną na opakowaniu (radziłabym ugotować bardziej al`dente).
  2. W worku rozgrzewamy oliwę, smażymy pokrojoną w paski paprykę zieloną i czerwoną oraz czosnek.
  3. W między czasie kroimy na mniejsze kawałki kotlety sojowe (w paski), dorzucamy do warzyw wraz z papryką chili oraz odsączoną z soku kukurydzę.
  4. Zawartość woka przesmażamy. Następnie dodajemy wcześniej ugotowany makaron, smażymy.
  5. Pod koniec wlewamy śmietanę, doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz naszą przyprawą Pomidory z bazylią i czosnkiem.
  6. Danie podajemy oprószając całość serem żółtym.

Smacznego!

Oryginalny przepis dostępny na:  http://przysmakiewy.pl

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl