

Przyprawa do wyrobu kiełbas i wędlin
Opis
Składniki:
pieprz tłuczony, gorczyca, kolendra, ziele angielskie, majeranek, czosnek, liście laurowe, chili grys.
Polecamy:
Przyprawa idealnie nadająca się do samodzielnego wyrobu wędlin i kiełbas.
Przepis na kiełbasę swojską w słoiku:
Karkówkę 1,5 kg i boczek surowy 1 kg przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa o grubych oczkach. Dodać 10 ząbków czosnku, 2 łyżki soli oraz 2 łyżki przyprawy do kiełbas i wędlin. Dokładnie wyrobić, przełożyć do suchych wyparzonych słoików i zakręcić. Słoiki gotować w garnku z 1/2 wody 2 godz. na małym ogniu pod przykryciem. Przechowywać 1 miesiąc. Trwałość po otwarciu 2 dni.
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)