Czubryca czerwona pikantna
Opis
Polecamy:
Do mięs, leczo, pikantnych gulaszów, bigosu, sosów pieczeniowych, frytek oraz do spaghetti i pizzy a także do pomidorów i ogórków, twarogu, jajek w majonezie i tostów.
Porada:
Czubryca czerwona zaostrzy smak każdej potrawy.
Czerwona czubryca, nazywana również czubricą, to niezwykle aromatyczna przyprawa, która doskonale wzbogaca smak różnorodnych potraw. Jej głównym składnikiem jest cząber górski, który szczególnie pasuje do ciężkostrawnych dań mięsnych. W przyprawie znajdziemy również czosnek, paprykę słodką, cebulę, pieprz, szczyptę chili oraz sól morską. Cząber jest powszechnie uprawiany w bułgarskich gospodarstwach, a tamtejsza kuchnia słynie z tego, że jest niezwykle różnorodna i pełna wyjątkowych smaków. Opiera się na świeżych składnikach, tradycyjnych recepturach i wieloletniej historii kulinarnej. To kuchnia pełna kontrastów, obfitująca w świeże warzywa i jogurty, ale także bogata w aromatyczne dania rozgrzewające. Czerwona czubryca idealnie wpasowuje się w tę mieszankę stylów - doskonale harmonizuje z treściwymi i ciężkostrawnymi potrawami, jednocześnie ułatwiając ich trawienie.
Idealna do mięs i dań rozgrzewających
Przyprawa czubryca czerwona wyostrzy smak wielu potraw - znakomicie komponuje się z leczem, bigosem i pikantnymi gulaszami, ale na tym nie koniec. Śmiało można eksperymentować w kuchni, dodając czubrycę czerwoną do potraw typowo włoskich, takich jak pizza czy spaghetti. Ponadto jest znakomitym dodatkiem do sosów pieczeniowych, jajek w majonezie, tostów, twarogu oraz warzyw, takich jak pomidory i ogórki.
Czubryca czerwona - gdzie kupić autentyczną przyprawę?
Serdecznie polecamy nasz sklep Przyprawy Świata, w którym importujemy produkty z najodleglejszych zakątków świata - dzięki temu oferujemy klientom autentyczną, pozbawioną wzmacniaczy smaku i konserwantów przyprawę. Czubryca czerwona różni się od swojej zielonej siostry niezwykłą ostrością, co jest wynikiem dodatku pieprzu i chili. Niezmiennie jednak bazą dla czerwonej czubrycy pozostaje cząber górski, rosnący na Bałkanach. Sprowadzamy tę przyprawę prosto od Bułgarów, abyśmy mogli w niezmienionej formie oferować ją klientom, poszukującym nowych smaków.
Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)