

Cynamon Indonezyjski w laskach
Opis
Polecamy:
Do ciast, chleba, ryżu, budyni i suszonych owoców oraz do wzbogacania smaku i aromatu herbat, grzanego wina i piwa a także do kompotów i zup owocowych.
Dlaczego warto sięgać po laski cynamonu zamiast po od razu zmielony odpowiednik? Tutaj kwestia jest podobna jak w przypadku kawy. Powszechnie wiadomym jest, iż aromat i smak świeżo zmielonej kawy znacząco przewyższa ten zapakowanej – głównie dlatego, że zachowanie struktury ziarna zapobiega wytracaniu smaku zachowanego wewnątrz. Podobnie jest z cynamonem. Laska cynamonu, której struktura jest nienaruszona lepiej utrzymuje korzenny aromat, dzięki czemu każdy deser uzupełniony o świeżo starty cynamon będzie bogatszy i pełniejszy niż ten, w którym wykorzystało się mielony odpowiednik.
Proponowane przez nas laski cynamonu indonezyjskiego wzbogacą ciasto, chleb, ryż, suszone owoce czy budyń – wystarczy zetrzeć już odrobinę, by całkowicie odmienić smak dania. Dodatkowo, można także wykorzystać same laski cynamonu bez ścierania – będą one idealnym dodatkiem do herbaty czy świeżo zmielonej kawy, który podkreśli nie tylko smak tych napojów, ale i ich wygląd. Można takową dodać także do wina czy piwa, jak również do kompotu czy zupy owocowej.
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)