

Cynamon Cejloński laski
Opis
Polecamy:
Do słodkich sosów i potraw z ryżu, duszonych jarzyn, deserów, pieczonych owoców (jabłka, gruszki czy pomarańcze), szarlotek, ciast miodowych i orzechowych, ponczu, herbaty, kawy, grzanego wina i piwa. Można nim wzbogacić również dania bliskowschodnie i azjatyckie. W potrawach znakomicie komponuje się z kardamonem i papryczką chili.
Cynamon cejloński to najszlachetniejsza odmiana o delikatnym smaku i słodko-korzennym aromacie, który podkreślić może nie tylko desery, ale również pełnoprawne potrawy z ryżu, jarzyn czy te pochodzące z bliskiego i dalekiego wschodu. Dlaczego do tego celu warto dobierać właśnie odmianę cejlońską, a nie na przykład indonezyjską? Właśnie ze względu na wspomnianą delikatność – cejloński cynamon nie zdominuje smaku potrawy, a podkreśli jej wyjątkowość. Do tego świetnie komponuje się z kardamonem i papryczką chilli!
A co z deserami? Oczywiście one także mogą być uzupełnione o cynamonową nutę! Szarlotki, ciasta miodowe, orzechowe – wszystko może być podkreślone szczyptą świeżo startego cynamonu. Cynamon cejloński w laskach można również wykorzystać w swej klasycznej formie – to właśnie dzięki niej nadaje się do kawy, herbaty, ponczu, grzanego piwa i wina, nadając tym napojom ciekawego wyglądu oraz łagodniejszego aromatu niż w przypadku mielonego wariantu.
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)