
Zapiekanka z dorsza z udziałem przypraw: Zioła Małgosi i Pomidory z bazylią i czosnkiem. Pomysł na majowy weekend od pani Katarzyny.
Przepis:
Naczynie do zapiekania smarujemy oliwą,a na dnie kładziemy cebulę pokrojoną w połówki plastrów. Cebulę posypujemy Ziołami Małgosi i układamy na niej kawałki dorsza – solimy. Następną warstwą są pieczarki (znowu Zioła Małgosi) i kolejne kawałki ryby. I tu zmiana: rybę delikatnie solimy i posypujemy suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią. Ziemniaki kroimy w plastry, układamy na rybie,odrobinę solimy i posypujemy Ziołami Małgosi. Mieszamy całe jajko z kilkoma łyżkami gęstej śmietany, zalewamy całość i posypujemy tartym, twardym, żółtym serem. Zapiekamy w gorącym piekarniku.
Smacznego !!!