
Szybkie danie, niewiele składników, wyborny smak!
Danie na 2 porcje
Składniki:
– 200g ryż
– 500g warzywa meksykańskie (ja kupuje mrożone z Lidla)
– 2 pojedyncze piersi z kurczaka
– przyprawy:
> papryka ostra
> chilli
> przyprawa do kurczaka
> przyprawa do shoarmy
> sól
Ryż gotujemy. Piersi kurczaka kroimy w małe kawałki oraz posypujemy przyprawami: przyprawa do kurczaka oraz do shoarmy. Na patelnię dodajemy odrobinę oleju i smażymy kawałki kurczaka ok. 4 minut. Następnie dodajemy warzywa meksykańskie (mrożone z lidla Mexico Style). Dodajemy według uznania ostrych przypraw – papryka ostra oraz chilli. Na koniec dodajemy sól do smaku.
Danie jest szybkie i dietetyczne. Idealne po pracy dla osób dbających o linię
Warto też spróbować z ryżem brązowym!