
Ciasto: - 30 dag mąki pszennej - 4 dag drożdży - ćwierć szklanki letniego mleka - 4 dag masła - 2 żółtka - szczypta soli Farsz: - 20 dag cebuli - 2 łyżki oleju - cukier , pieprz Przygotowanie: Drożdże rozkruszyć, wsypać do mąki , dodać pozostałe składniki ciasta. Wyrabiać tak długo, aż ciasto będzie odstawać od ręki i miski, po czym pozostawić w ciepłym miejscu. Gdy ciasto podrośnie, uformować małe bułeczki. Ułożyć je na wysmarowanej blasze w odstępach 5 cm. Cebulę cienko pokroić, sparzyć na sitku wrzątkiem, dokładnie osączyć i udusić w oleju. Przyprawić pieprzem. Gdy bułeczki podrosną, zrobić w nich dołki, posmarować sosem pomidorowym, i wypełnić farszem z cebuli. Wstawić blachę do piekarnika nagrzanego do 200 *C i upiec bułeczki na złoty kolor. Życzę smacznego.